Ga naar de inhoud

Kwaliteit en innovatie in dakwerk: Het verhaal van dakdekker Bas Hannink

Bas Hannink, onze dakdekker uit Winterswijk, heeft een passie voor zijn vak die verder gaat dan het leggen en onderhouden van daken. Bij Kwerreveld Dakbedekkingen vindt hij een werkomgeving die hem waardeert en stimuleert om te groeien, zowel persoonlijk als professioneel. Met een open cultuur en de bereidheid om nieuwe ideeën te omarmen, creëert het bedrijf een sfeer waar Bas optimaal kan presteren. De kans om met uiteenlopende opdrachten aan de slag te gaan zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is. Deze variatie zorgt ervoor dat hij enthousiast is over het dakdekkersvak! 

Van uitzendkracht naar dakdekker 

Tijdens de coronatijd werkte Bas aanvankelijk als uitzendkracht bij Kwerreveld, maar na een dag op pad te zijn geweest met Dave, eigenaar van Kwerreveld Dakbedekkingen, werd hij enthousiast over het bedrijf. “Ik vond het zo leuk dat ik Dave heb gevraagd of ik bij hem mocht komen werken,” vertelt Bas. Nu, een paar jaar later, waardeert hij vooral de steun van Dave en de vrijheid die het werk biedt. “Dave voelt niet als een directeur; hij is een van ons.”

Respect voor elkaar en voor kwaliteit

Bij Kwerreveld ligt de nadruk op kwaliteit en wederzijds respect. Bas merkt op dat collega’s altijd netjes en respectvol met elkaar en klanten omgaan. “Het gaat niet om kwantiteit, maar om kwaliteit,” legt hij uit. Dit betekent dat het bedrijf de klant centraal stelt, zelfs als dit meer tijd kost. Flexibiliteit is ook belangrijk: werknemers kunnen aangeven of ze dicht bij huis willen werken of juist meer willen reizen voor projecten.

Bas Hannink - Kwerreveld Dakbedekkingen

Toekomstgerichte groeimogelijkheden

Wat Kwerreveld bijzonder maakt, is de openheid voor innovatie en persoonlijke groei. Namens Kwerreveld volgt Bas een dakdekkersopleiding bij Tectum. Kwerreveld ziet het belang van gecertificeerde dakdekkers en ondersteunt werknemers die hun carrière willen bevorderen. Bas streeft ernaar om uitvoerder te worden, en dankzij de ondersteuning van Dave is deze ambitie haalbaar.

Uitdagende projecten 

Een van Bas’ meest opvallende projecten was er eentje waarbij materialen met een transporthelikopter naar het dak werden gebracht. “Met een kraan zou het 2,5 week duren, maar met de helikopter was het in 1,5 dag klaar,” legt hij uit. Deze uitdagende projecten zijn slechts een voorbeeld van de variëteit die Kwerreveld biedt.

Het team bij Kwerreveld wordt gestimuleerd om in vaste ploegen te werken en het beste uit elkaar te halen. Bas werkte bijvoorbeeld met een buurman die hij zelf heeft aanbevolen voor het bedrijf. En dat is hartstikke gezellig. “We zingen vaak mee met de radio ’s ochtends in de bus, maar zodra we op de locatie aankomen, zijn we weer serieus,” zegt hij lachend.

Wil je ook onderdeel worden van een hecht team en meewerken aan innovatieve dakprojecten? Ontdek de mogelijkheden voor jouw toekomst 👇🏼

Bekijk onze vacatures